У центрі Черкас прокладають сучасну тепломережу

Головна » Головні новини » У центрі Черкас прокладають сучасну тепломережу

26.05.2023

Тривають роботи із заміни магістральної тепломережі комунального підприємства теплових мереж “Черкаситеплокомуненерго” у центральній частині міста.

— Ми просимо вибачення у черкащан за незручності. Плануємо відновити гаряче водопостачання містянам, що живуть у центрі Черкас, наприкінці червня, — говорить директор КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” Павло Карась. — За 35 років в цій частині обласного центру ми не проводили заміни магістральної тепломережі. Після гідравлічних випробувань ми отримали на ній чотири пориви, тож очевидно збіг термін її експлуатації, вона зношена. Аби гарантувати безперебійне теплопостачання в опалювальний сезон, маємо замінити її.

Усього буде замінено близько 600 метрів комунікацій. Замість зношених мереж встановлюють сталеві попередньо ізольовані пінополіуретаном труби в захисній поліетиленовій оболонці, з системою дистанційного контролю і моніторингу.

— Реконструкцію проводимо на трьох ділянках: по вулиці Хрещатик, зокрема на перетині Хрещатика зі Смілянською; по вул. Хрещатик — від вул. Франка до Університетської. Також роботи ведуться по вулиці Дашковича — від бульвару Шевченка до Гоголя, — уточнює головний інженер комунального підприємства Микола Джулай.

Заміна тепломережі дозволить покращити якість теплопостачання для жителів міста у зимовий період, тож отриманий результат виправдає ті незручності, які наразі терплять городяни.

Всі права захищено © 2024 КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»