Зміни до законодавства щодо постачання гарячої води

Головна » Новини » Зміни до законодавства щодо постачання гарячої води

23.02.2023

ШАНОВНІ СПІВВЛАСНИКИ!

Згідно з п.4 ч.2 ст.6 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон) Виконавцями послуг з постачання гарячої води – є суб’єкт господарювання, який є власником (або володіє і користується на інших законних підставах) теплової, тепловикористальної або теплогенеруючої установки, за допомогою якої виробляє гарячу воду, якщо споживачами не визначено іншого постачальника гарячої води.

Це означає, що на сьогоднішній день відсутні законні підстави щодо використання КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», як Виконавцем послуги з постачання гарячої води, тепловикористальної установки, що встановлена в тепловому пункті Вашого будинку, для надання послуги з постачання гарячої води.

Тому, відповідно до вимог Закону КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» не має правових підстав для приготування гарячої води для надання послуги з постачання гарячої води мешканцям Вашого будинку.

Після набуття чинності вимог Закону мешканцям житлового будинку КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» було запропоновано на загальних зборах співвласників будинку прийняти рішення щодо укладання з нашим підприємством Договору оренди тепловикористальної установки.

Станом на сьогодні співвласники житлових та нежитлових приміщень житлового будинку не виконали вимог Закону щодо передачі тепловикористальної установки в оренду виконавцю комунальної послуги з постачання теплової енергії, тобто КПТМ «Черкаситеплокомуненерго».

Тому з 1 листопада 2022 року нарахування плати споживачам буде здійснюватись за показниками вузла комерційного обліку теплової енергії будинку та розподілятиметься пропорційно займаній площі у відповідності до укладених Типових договорів з індивідуальними споживачами про постачання теплової енергії. Покази квартирних лічильників гарячої води прийматися до розподілу не будуть.

Адміністрація КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»

Всі права захищено © 2024 КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»