Недбалість забудовника залишила без електроенергії висотку в центрі Черкас

Головна » Головні новини » Недбалість забудовника залишила без електроенергії висотку в центрі Черкас

18.09.2024

По завершенню прокладання електрокабеля, забудовник не оформив технічну документацію належним чином. Тож «Черксиобленерго», не знаючи, де пролягає комунікація, надало дозвіл КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» на проведення земляних робіт, у ході яких стався порив силового кабеля.

Аварійна ситуація трапилася 17 вересня із 16-поверхівкою за адресою Дашковича, 3. Комунальне підприємство теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» взялося до робіт з розкопки існуючої теплової мережі, аби повністю її замінити, згідно з ремонтною програмою «Черкаситеплокомуненерго».
Приступивши до проведення земляних робіт, КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» викликало представників усіх інженерних служб Черкас, які мають підземні комунікації. Так підприємство мало з’ясувати знаходження або відсутність підземних комунікацій у місці проведення робіт. Цей алгоритм дій КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» прописаний відповідними нормативними актами.
Одна зі служб, яку викликає «Черкаситеплокомуненерго» для погодження підземних комунікацій — «Черкасиобленерго». Вони мають альбоми із занесеними туди усіма силовими кабелями в зоні розкопки. Представники «Черкасиобленерго» надають нашому комунальному підприємству відповідні приписи або ж заборони на проведення робіт у тому чи іншому місці.
Забудовник будинку по вулиці Дашковича, 3, по завершенню прокладання кабеля не оформив його належним чином. І не передав на баланс обленерго. Відтак «Черкасиобленерго» не заборонило проведення розкопок, що й призвело до аварійної ситуації.

Всі права захищено © 2024 КПТМ «Черкаситеплокомуненерго»